cropped-logo.jpg

Your favourite notebooks are here.

cropped-logo.jpg

Your favourite notebooks are here.

Egy csipet torta

Egy csipet torta

Kedves Olvasó! A DOT for You Blog a közeljövőben olyan vendégszerzők bejegyzéseivel bővül, akik a legkülönfélébb területen alkotnak, közel állnak a szívünkhöz és az érzékszerveinkhez, vagányak, profik, imádják a munkájukat, és úgy hozzák le nekünk a csillagokat nap mint nap, hogy csak nézünk. Az első vendégbloggerünk Horváth Alexandra, az Egy csipet torta alapítója. 27 éves, lendületes, kifinomult cukrászmester és közgazdász, álomszép és különleges édességek megalkotója, aki az IRKA határidőnaplója nélkül egy lépést sem tesz.

Partners in crime

Partners in crime

Számomra a Valentin-nap valahogy sosem kimondottan a szerelmesek ünnepe volt, mindinkább a szereteté. Talán ez annak is köszönhető, hogy nálunk a családban Apukám nemcsak Anyukámat, hanem Nővéremmel minket is meglepett valamivel ilyenkor, mondván: mi vagyunk az ő „kis szerelmei“. Ezután kialakult, hogy február 14-én azoknak készültem valami kis aprósággal, akikre szeretettel gondolok – néha ez egy kölcsönkért füzetbe rajzolt szívecske volt.

Egy labirintus anatómiája

Egy labirintus anatómiája

A saját munkák mellett az elmúlt 2 évben több céges partnerrel is dolgoztunk együtt különböző projekteken. Az egyik legizgalmasabb a Magyar Nemzeti Galéria Shop felkérése volt, melynek eredményeként az ÁRNY A KÖVÖN – Ország Lili Művészete című kiállításhoz kézzel varrott és prégelt noteszek, valamint egyedi, szitázott és prégelt nyomatok készültek el.

IRKA x Bullet Journal

IRKA x Bullet Journal

A Bullet Journalt Ryder Carroll, művészeti vezető és interakció designer fejlesztette ki. Több éves próbálkozás után végre szeretett volna rendszert vinni az életébe: megalkotott hát egy olyan naplózási elvet, amelyet mindenki személyre tud szabni.

Számunkra 2016 a mérföldkövek éve volt

Számunkra 2016 a mérföldkövek éve volt

Olyan tempóban zajlott, mintha két év telt volna egyszerre. Most, mielőtt igazán beindulna a boldog és pörgös 2017, összeszedjük mi minden történt velünk tavaly, amiért roppant hálásak vagyunk.

Így készül az IRKA 2017 határidőnaplónk

Így készül az IRKA 2017 határidőnaplónk

Az úgy kezdődött, hogy tavaly októberben leadtuk a nyomdába a 2016-os IRKA határidőnapló anyagát, és megfogadtuk Bencével, jövőre már nyáron a nyomdába fog kerülni. Aztán idén nyáron vagy egy hónapot hezitáltam rajta, hogy egyáltalán belevágjunk-e az IRKA projektbe, mivel idén sincs rá másfél millió forintunk, hogy elinduljon a nyomda.

BLACK for You zsebnotesz

BLACK for You zsebnotesz

A Csilla ötlete volt. Tipikus másikra kenős duma. De tényleg a Csilla ötlete volt a BLACK for You notesz. Mi pedig, Laci és én, fejet hajtottunk előtte és megtettünk minden tőlünk telhetőt. Létrejött egy fantasztikus új termékünk.

Csapat lettünk!

Csapat lettünk!

Emlékszem a napra, amikor neve lett a gyereknek. DOT for You. November volt és nyolcadika. 2014. Vannak dolgok, amik azonnal megszületnek, míg más dolgokra évekig kell várni. Aztán elkezdődött valami a nulláról. A kezdetektől fogva tudatosan használtam a többes szám egyes személyt a kommunikációm során. Egyrészt azért, mert több ember kétkezi munkáját dícsérik a DOT for You termékek, másrészt azért, mert megnyugtatott, hogy legalább képzeletben megoszlik a felelősség.

Debütál a DETEKTÍV notesz

Debütál a DETEKTÍV notesz

Esküszöm egy éve is van már, hogy akarok egy olyan noteszt, aminek a lapjai perforáltak, tehát kitéphetőek. Két okból. Az egyik, mert jegyzeteléshez, skicceléshez nagyon praktikus. A másik, mert abban a könyvkötőműhelyben, ahol a DOT for You noteszek készülnek van egy ősrégi perforáló gép, ami legalább 100 éves, és nem lyuggat úgy semmi mint ez a múzeumi darab.

Startkő

Startkő

Napra pontosan egy évvel és kilenc hónappal ezelőtt született meg a DOT for You design brand. És mint minden fontos dolog az életemben, ez is úgy jött, mint a Karácsony: egyszer csak ott volt. Szükségem volt egy olyan munkára, ami kreatív tevékenység, önállóan, de tőke nélkül elindítható (mert az pont nem volt), szabad maradhatok benne, és köze van a művészethez – ha már egyszer képzőművésznek mentem. Vagyis köze van a szabadsághoz, a függetlenséghez, a kísérletezéshez, a dolgok megalkotásához.

MINDEN JOG FENNTARTVA © DOT for You